Zsolnay porcelán felvásárlás

Zsolnay porcelán felvásárlás során ezeket a tárgyakat vásárolja fel Az Ön megbízható partnere Ökrös Károly! Várjuk Önt a Bp. Hungária Krt. 15. szám alatt a 2-es metró kijáratával szemben!

herendi porcelán3
A következő porcelánokat vásároljuk meg:

Körpecsétes Zsolnay vázákat, Zsolnay kaspókat, állványokat, Zsolnay szobrokat, falitárgyakat (hibásat is) szecessziós, eozinmázas Zsolnay tárgyakat. Herendi, Meisseni vitrintárgyakat, Bronzporcelánbabát, stb.

Bonboniereket, étkészleteket, cukortartót és kávés teás készleteket!

Arany felvásárlás
Hagyaték felvásárlás készpénzért!

Budapesten Díjtalan kiszállási lehetőséget biztosítunk ügyfeleink részére, Készpénzes fizetéssel. Amennyiben, kérdése lenne Hagyaték, Porcelán, Óra, Festmény, Antik bútor felvásárlással kapcsolatban, illetve ha szeretné igénybe venni Ingyenes értékbecslési szolgáltatásunkat vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink egyikén!

porcelán felvásárlás2
Antik Porcelán Felvásárlás:

Eladni egy antik porcelánt nem csak anyagi előnyökkel jár. Sok esetben ez lehetőséget teremt arra, hogy egy ilyen különleges tárgy új otthonra találjon, ahol méltóképpen értékelik és gondozzák. Ha egy antik porcelántárgyat nem használunk vagy nem áll helyén otthonunkban, értékesítése során biztosíthatjuk, hogy olyan kézbe kerül, ahol mélyen tisztelik és értik annak történelmi és művészeti jelentőségét.

Gyakori kérdések a Zsolnay porcelán felvásárlás során

Igen Budapest területén díjmentesen szállunk ki, és becsüljük fel értéktárgyait.

Igen, megbízható becsüseink minden esetben ingyenesen értékelik fel antik tantárgyait.

Vásárolunk antik porcelánokat, étkészleteket, órákat, festményeket, hagyatékokat, régiségeket, aranyat, ékszert, ezüst tárgyakat, antik zsebórát, örökségből származó egyéb értéktárgyakat. Kérdés esetén hívjon minket bizalommal!

Az üzlet nyitvatartása hétfőtől-péntekig 09-18 óráig tart. Telefonos megkeresésre hétvégén is elérhetőek vagyunk. Hívjon minket bizalommal a Hungaria Krt 15 szám alatt várjuk üzletünkben!

Porcelán felvásárlása érdekes és gyakran értékes tevékenység lehet, de ahhoz, hogy sikeresen vásároljon porcelánt, néhány lépést kell megtennie:

 1. Ismerkedjen meg a Porcelán Világával: A porcelán sokféle formában, stílusban és korban létezik. Mielőtt porcelánt vásárolna, tanulmányozza meg a különböző porcelán típusokat és stílusokat. Ismerje meg a különbségeket a különböző gyártók (például Meissen, Limoges, Herend) között.

 2. Az Eredetiség és Állapot Fontossága: Mindig igazolja az alkotás eredetiségét és állapotát. Olyan porcelánt vásároljon, amelynek nincsenek repedései, törései vagy festékhibái. Az eredetiségi igazolások, pl. gyártói bélyegek, segíthetnek meghatározni az alkotás értékét.

 3. Források Keresése: Különböző helyeken találhat porcelánt, például antiküzletekben, antikváriumokban, árveréseken, online művészeti piactereken és privát gyűjtőknél. Győződjön meg arról, hogy a forrás megbízható és hiteles.

 4. Áralku: Porcelán vásárlásakor gyakran van lehetőség áralkura. Ne habozzon megkérdezni az áralku lehetőségét, különösen, ha az ár magasnak tűnik. De mindig tartsa tiszteletben az értékesítőt és legyen tisztességes az ajánlatokkal.

 5. Dokumentáció és Történet: Az alkotások dokumentálása és történetük megismerése hozzáadhat az értékükhöz. Kérdezze meg az értékesítőt az alkotás történetéről, provenienciájáról és dokumentálja az ilyen információkat.

 6. Szakértői Tanácsadás: Ha nem vagy biztos az értékesítési árban vagy az alkotás eredetiségében, vegyen igénybe szakértői tanácsadást. Porcelánértékelők vagy műkereskedők segíthetnek az értékelésben.

 7. Biztonságos Szállítás és Tárolás: Ha porcelánt vásárol, gondoskodjon a biztonságos szállításról és a megfelelő tárolásról. A porcelán törékeny, és megfelelő gondosságot igényel.

 8. Értékesítési Stratégia: Ha úgy dönt, hogy később értékesíti a porcelánt, gondolkodjon előre az értékesítési stratégiájáról. Kik a potenciális vásárlók, és hol tervezi az értékesítést?

Porcelán vásárlásakor és értékesítésekor is fontos az óvatosság és az ismeretek. Ne hagyja abba az ismeretek bővítését és a piacon való kutatást, és ne feledje, hogy a porcelán értéke változhat a piaci körülményektől és az idő múlásától függően.

Porcelánok értékesítésének ideális címzettje attól függ, hogy milyen típusú porcelánról van szó, milyen célból kívánja értékesíteni, és milyen piaci lehetőségei vannak. Itt vannak néhány lehetséges címzettek, akiknek értékesítheti a porcelánt:

 1. Antikváriumok és antiküzletek: Antikváriumok és antiküzletek gyakran keresik a régi és értékes porcelánokat. Keresse meg a helyi antiküzleteket, és vegye fel velük a kapcsolatot.

 2. Művészeti galériák: Néhány művészeti galéria is foglalkozik porcelánokkal, különösen azokkal, amelyek művészeti vagy kulturális értékkel bírnak. Keressen olyan galériákat, amelyek specializálódtak a porcelánok értékesítésére.

 3. Árverések: Az árverések jó lehetőséget kínálhatnak a porcelánok értékesítésére. Számos árverési ház foglalkozik művészeti tárgyakkal, ideértve a porcelánokat is. Kérdezze meg az árverési házakat az alkotás értékéről és az eladási lehetőségekről.

 4. Online művészeti piacterek: Az online művészeti piacterek, például az eBay, az Etsy vagy a Ruby Lane, lehetőséget kínálnak a porcelánok online értékesítésére. Itt szélesebb közönséghez juthat el, de figyeljen a megbízható platformokra és az online biztonságra.

 5. Privát gyűjtők: A porcelánokat gyűjtő magánszemélyek gyakran érdeklődnek ritka vagy különleges darabok iránt. Próbáljon megkapcsolatba lépni porcelán gyűjtőkkel, akik esetleg érdeklődhetnek az Ön által kínált porcelánok iránt.

 6. Aukciós házak: A megbízható aukciós házak lehetőséget kínálhatnak az értékes porcelánok árverezésére. Értékesítés előtt vegye fel a kapcsolatot egy aukciósházzal, hogy megtudja, mennyire értékes az Ön porcelánja.

 7. Műkereskedők és porcelán szakértők: Műkereskedők és porcelán szakértők segíthetnek az értékesítési folyamatban és az értékbecslésben. Keresse meg olyan szakembereket, akiknek tapasztalata van porcelánokkal.

 8. Társadalmi média és művészeti fórumok: Társadalmi média platformok és művészeti fórumok is lehetőséget kínálhatnak a porcelánok hirdetésére és értékesítésére közösségekben, ahol művészeti és antik tárgyak iránt érdeklődnek az emberek.

Az alkotás típusa, stílusa, kora és állapota határozza meg, hogy melyik címzett lehet a legalkalmasabb az értékesítéshez. Fontos az is, hogy dokumentálja a porcelánokat, beleértve az eredetiségi igazolásokat és a provenienciát, mivel ezek az információk segíthetnek az értékesítési folyamatban. Ha nem biztos abban, hogy hová értékesítse a porcelánt, tanácsot kérhet egy műkereskedőtől vagy porcelán szakértőtől.

A porcelánok értékesítésének legjobb ideje számos tényezőtől függ, és nem mindig egyszerű meghatározni a legoptimálisabb időzítést. Az árak a porcelán típusától, korától, ritkaságától és az aktuális piaci körülményektől függnek. Az alábbiakban néhány tényezőt sorolok fel, amelyek befolyásolhatják, mikor érheti el a legjobb árat a porcelánok értékesítésével:

 1. Porcelán típusa és gyártója: Néhány porcelán típusa és gyártója keresettebb lehet a gyűjtők körében, ami magasabb árat hozhat. Például a ritka vagy különleges Herend vagy Meissen porcelánok gyakran magasabb áron kelhetnek el.

 2. Porcelán állapota: Az állapot fontos szerepet játszik az árban. Újszerű vagy kiváló állapotban lévő porcelánok általában magasabb árat érhetnek el, míg sérült vagy restaurált darabok ára csökkenhet.

 3. Ritkaság és kor: A ritka vagy régi porcelánok gyakran értékesebbek lehetnek. Ha Önnek vagy a családjának régóta birtokában voltak porcelánok, és azok ritka vagy antik darabok, azok értéke emelkedhet az idő múlásával.

 4. Piaci kereslet és kínálat: A piaci kereslet és kínálat is befolyásolja az árakat. Ha éppen kereslet van az Ön által kínált típusú porcelán iránt, akkor magasabb árat érhet el.

 5. Művészeti trendek és divat: Az aktuális művészeti trendek és divat hatással lehetnek a porcelánok árára. Néha bizonyos stílusok vagy időszakok felkapottá válnak, és ez növelheti az értéküket.

 6. Időzítés és évszakok: Az év és az évszakok is befolyásolhatják az értékesítési árat. Például az ünnepek vagy a tavasz egyes porcelán típusok iránti keresletet növelhetik.

 7. Dokumentáció és történet: Az alkotások dokumentálása és történetük megismerése hozzáadhat az értékükhöz. Ha van az adott porcelánokhoz kapcsolódó dokumentáció vagy proveniencia, ezt érdemes bemutatni a vevőknek.

 8. Értékesítési helyszín: Az értékesítés helyszíne is befolyásolja az árat. Árverések, művészeti galériák és online értékesítési platformok különböző árakat és lehetőségeket kínálhatnak.

Mindig érdemes több lehetőséget is megfontolni, és eldönteni, melyik a legjobb az Ön számára, figyelembe véve a porcelán típusát, állapotát és egyéb tényezőket. Az árakat befolyásoló tényezők alapos mérlegelése és egy helyi porcelán szakértő tanácsának kikérése segíthet abban, hogy meghatározza a legjobb időt az értékesítéshez. Emellett érdemes időt szánni a különböző ajánlatok és lehetőségek összehasonlítására is.

Zsolnay porcelán felvásárlás során ingyenes értékbecslést biztosítunk!

Felvásárolunk értéktárgyait díjmentes kiszállítással Budapesten. Vásárolunk antik porcelánokat, étkészleteket, órákat, festményeket, hagyatékokat, régiségeket, aranyat, ékszert, ezüst tárgyakat, antik zsebórát, örökségből származó egyéb értéktárgyakat. Kérdés esetén hívjon minket bizalommal!

Kérjen díjmentes ajánlatot!
Festmény felvásárlás Budapest

Festmény értékbecslés napjainkban

Festmény értékbecslés folyamata A festmények értékelése összetett és árnyalt folyamat, amely magában foglalja a különböző tényezők értékelését egy műalkotás értékének meghatározásához. Ez a cikkünk a

Tovább olvasom »
arany felvásárlás

18 karátos arany ára

A 18 karátos arany árát, amely népszerű ékszer- és befektetési lehetőség, számos tényező befolyásolja, amelyek meghatározzák az értékét a piacon. Ezen tényezők, valamint a gyártási

Tovább olvasom »
festmény felvásárlás

Kortárs festmény felvásárlás

A kortárs festmények felvásárlása izgalmas és inspiráló élmény lehet minden művészetkedvelő számára. A kortárs művészet egyre inkább elismerést kap a világon, és a festmények gyűjtése

Tovább olvasom »
Festmény felvásárlás Budapest

Hol lehet festményt eladni?

A festmény eladása nem csupán egy műtárgy üzleti tranzakciója, hanem egy komplex folyamat, amely megfelelő előkészületet és stratégiát igényel. Sokan úgy gondolhatják, hogy csak azok

Tovább olvasom »
régiségek értékbecslése

Régiségek értékbecslése

Régiségek értékbecslése a felvásárlási folyamat során fontos szerepet játszik, mivel segít meghatározni az adott tárgy vagy tárgyak értékét. Az értékbecslés során számos tényezőt vesznek figyelembe

Tovább olvasom »